Den sterke stjerneskuddsvermen Geminindene forventes å ha maksimum den 14. desember kl. 13 Norsk tid. Fordi en sjenerende halvmåne står opp ca. kl. 00:40 den 15. desember og at utsrålingspunktet nær stjernen Castor i stjrenbildet Tvillingene (Gemini) befinner seg relativt lavt på himmlen frem til ca. kl 21, vil trolig den beste perioden i år være fra kl. 21 til kl. 02 natten mellom 14. og 15. desember.

Geminidene har en standardisert aktivitetsverdi (ZHR = Zenitahl Hourly Rate) på 120 meterer/time. Aktiviteten holder seg normalt over 50% av maksimumsverdien i perioden 12 timer før og etter maksimum. DEn standardiserte ZHR-verdien gjelder for perfekte forhold og utsrålingspunktet i senit (rett opp).

I praksis vil man ved gode forhold langt unna sterke lyskilder kunne håpe på å se kanskje 40-75% av ZHR-verdien. Nær sterke lyskilder (f.eks. nær byer eller med mye månelys) kan man fort se bare 20-40% av ZHR verdien.

Mer informasjon kommer senere.